AstridRene-door-de-USA.reismee.nl

Met de subway door New York en op visite bij Obama

Wat een wereldstad New York en wat een taxi's en een mensen. We hebben de vele adviezen ter harte genomen van mensen die we tijdens onze reis gesproken hebben en hier al zijn geweest: gebruik de benenwagen en de subway nu dat ging prima. Met de subway naar de ferry die ons vervolgens naar Staten Eiland bracht zo konden we prachtige foto's maken van de skyline en het vrijheidsbeeld wat we verder niet bezocht hebben. De 354 treden naar boven was ons teveel van het goede.Vervolgens naar Ground Zero. Het is niet te beschrijven wat dat met je doet. We waren allebei aangeslagen om van zo dichtbij te zien wat daar heeft plaatsgevonden. De middag door New York geslenterd, Wall Street, Broadway en Time Square alles wat je eigenlijk tochgezien wilt hebben. Na ons diner, terwijl het albegint te schemeren gaan we op naar de Empire State Building om van heel hoog alle lichtjes te zien. Met een audio systeem aan het oor was het duidelijk te begrijpen en te zien. Helemaal naar verdieping 86 en dan door naar 102 een machtige belevenis.

We vertrekken op tijd richting Washington maar hebben wel een dik uur werk om NYuit te komen, taxi's crossen je links en rechts om je oren en snijden je zo de pas af. Wat een mega drukte hier, we zullen in Nederland niet meer over files klagen. Dan rijden we na een paar uurtjes Washington DC binnen en gaan we eerst naar het Capitool, na wat foto's gemaakt te hebben rijden we door naar het Witte Huis. Alles is afgezet met hekken en je kunt nergens je auto kwijt. Toch twee mooie foto's kunnen maken wederom super fijne dagen.

Jo

Geweldig, Jullie zullen als een ander persoonlijkheid terug komen door al jullie belevenisen en ervaringen die jullie daar hebben opgedaan.

Liefs Jo