Niagara falls, Vastgezeten aan de grens en achtbaanhoofdstad cedar point
Hallo allemaal,
Blij een stukje te kunnen schrijven. Na Washington hadden we een reisdag van 600 kilometer naar de Niagara watervallen. Na de incheck in het hotel zijn wijmet de auto de grens over gereden naar Canada waar wijromantisch zijn gaan eten in de Skylon toren. Hierin draait het restaurant in een uur 360 graden rond zodat je een mooi uitzicht hebt over de verlichte watervallen. Ook was er een prachtig vuurwerk. Op de terugweg naarkwamen wij weerbij de Amerikaanse grens. Hier bleek iets niet in orde met onzepaspoorten, wijwerden aangehouden en naar het immigratiekantoor getransporteerd. Na een goed half uur en het beantwoordenvan vele vragen kregen we een extrastempel en mochten wij Amerika weer in. Was wel eventjes zweten hoor!!!!!
De andere dag toch weer naar Canada, dit keer veiligheidshalve maar als voetganger. Van deze kant zijn demooie watervallen het mooiste te zien en te fotograveren.S'middags onze reis vervolgd naarSandusky Ohio. Dit is vlak bij Cedar Point, DE ACHTBAANHOOFDSTAD van de wereld, als eerste op naar de Top Trill Dragster dit isde hoogtste (146 meter) snelste ( van 0 naar 206 km per uur in4 seconden !!!! ) achtbaan van de wereld. De aandrijf motor hiervoor heeft een vermogen van 10.000 pk. Als het licht op groen gaat word je in de stoel geplakt, je wangen gaan naar achteren je neus trekt scheef, je lippen plat en als een raket schiet je 146 meter omhoog.Dan loodrecht naar beneden door diverse kurkentrekkers en als je dan nog leeft, heeft de hele rit 17 seconden geduurd. wat een sensatie om dit te beleven en dan ook nog voorin te zitten MEGA VET!!!!! . nog in diverse andere achtbanen geweest ,die ook 150 km/h haalden.... super dagje uit. De huurauto weer ingeleverd en met een taxi naar het hotel in Cleveland.Daar wacht een verrassing: René heeft hier zelfs zijn eigen toiletpapier met naar RENEW, het kan te gek ook maar wij zullen een foto plaatsen van de rol. Morgen op naar Miami en Key Westom van alles nog eenslekker relaxt na te genietenaan het strand.
Dat hebben jullie weer, waren ze erg streng. In ieder geval kon de dag niet meer stuk voor jullie.
Liefs Jo
Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha!!!!!!!Ik mis trouwens wel foto's van het immigratiekantoor zelf en mijn zwetende schone ouders. Jammer hoor......
Had wel zo'n mooie pasfoto willen zien met zo'n nummer onder die hoofdjes.
Op de foto's is verder goed te zien dat de natuur daar totaal anders is. Een stuk groener, maar volgens mij is de temperatuur nog heel aangenaam daar.
Hy Rene en Astrid! Net terug van onze vakantie in Frankrijk, zien wij jullie vele mails! Ga er van de week wel eens goed voor zitten als het hier weer eens regent.
In ieder geval, nog heel veel plezier in the USA en maak je over de tuin maar geen zorgen, het hemelwater vloeit hier bij tijd en wijle rijkelijk.
See you later, Peter & Lia.
Wij hopen dat jullie ook een mooie vakantie hebben gehad in Frankrijk, als we thuis zijn doen we een borreltje en zijn we ook benieuwd naar jullie verhalen. Hier blijft het heerlijk warm en alleen in Miami in de nacht wat regen overdag rond de 36 graden.
Hartelijke groeten van René en Astrid
Gezellig !!!!!!!!!!!